FAQ  | Szukaj  | Użytkownicy  | Grupy  | Rejestracja  | Zaloguj
Poprzedni temat «» Następny temat
SWORZNIE ZWROTNIC BAW
Autor Wiadomość
Tetragamatron 
Dawid

Pochwał: 7
Wysłany: 20 Maj 2021, 21:06   SWORZNIE ZWROTNIC BAW

:bry:
ostatnio zmieniałem u siebie sworznie zwrotnicy i kupiłem ten komplet BAW
https://allegro.pl/oferta/sworznie-zwrotnic-dol-gora-jeep-cherokee-84-01-7212179024?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czesci_pla_czesci-samochodowe&ev_adgr=Cz%C4%99%C5%9Bci+samochodowe+-+Uk%C5%82ad+zawieszenia&gclid=Cj0KCQjwkZiFBhD9ARIsAGxFX8C7bZi9WHs3uITeBHWXld26k3DH2m2ds37kbZScKh9qxjH1jqHEkJYaAoJGEALw_wcB

juz czytałem temat o nich u nas, problem (jeśli to problem bo w tym rzecz ) górny sworzeń jak by nie doszedł. porównywałem go ze starym po tym jak juz założyłem ze kont albo skok sworznia na nim jest większy i jest przerwa z 5mm miedzy zwrotnicą a mostem od góry, szło go dokręcić , czy może tak zostać ? .dolny osiadł normalnie . obydwa stare były u mnie pospawane punktowo, zastanawiam sie do jakich zadań był przygotowany ten xj..
nowe weszły dość lekko choć nie wiem jaką siłą operowała prasa śrubowa która kupiłem więc nowe dostały spawanie punktowe jak poprzednie, zatem ewentualna reklamacja raczej nie wchodzi w grę.

szachmat 

Pochwał: 5
Wysłany: 21 Maj 2021, 20:32   

Robiłem komplet takich właśnie za BAWa, ale w WJ.
Wszystko pasowało, ale też miałem wrażenie, że wchodziły jakby zbyt lekko. Jednak do dzisiaj żadnych problemów, trzymają się normalnie.

Tetragamatron 
Dawid

Wysłany: 21 Maj 2021, 21:39   

trochę mnie uspokoiłeś :)

szachmat 

Pochwał: 5
Wysłany: 21 Maj 2021, 22:52   

Jak i tak popunktowałeś to nie masz się co martwić.
Raz w hondzie accord miałem tak, że na prawdę wchodziły ZBYT lekko i po opuszczenia zawieszenia od razu się wysuwały. Zrobiłem punktakiem 4 rzędy punktów na sworzniu i na gnieździe sworznia i to wystarczyło - lata do dzisiaj.

Tetragamatron 
Dawid

Wysłany: 22 Maj 2021, 11:43   

wiesz najbardziej mnie martwi ten górny sworzeń, nie doszły na styk do uchwytu zwrotnicy, możne źle to opisałem, siedzą w swoich gniazdach do końca jak powinny natomiast zwrotnica jest dokręcona do końca dolny sworzeń jak by wszedł trzpieniem za głęboko nakrętka minęła koronką punkt zabezpieczenia , a miedzy zwrotnicą a mostem u góry zrobiła sie przerwa jak by sworzeń dolny miał krótszy trzpień

dudson87 

Wysłany: 25 Styczeń 2023, 09:35   

tak właśnie czytam i szukam odnośnie spawania sworzni do zwrotnicy. Jak się okazuje mój przypadek nie jest odosobniony ... :-/
co mnie trochę uspokaja bo już były opinie, że żeby wymienić sworznie to trzeba most wymieniać. Będę zgłębiał temat :)

Tetragamatron 
Dawid

Wysłany: 26 Styczeń 2023, 04:31   

dudson87 napisał/a:
tak właśnie czytam i szukam odnośnie spawania sworzni do zwrotnicy. Jak się okazuje mój przypadek nie jest odosobniony ... :-/
co mnie trochę uspokaja bo już były opinie, że żeby wymienić sworznie to trzeba most wymieniać. Będę zgłębiał temat :)

nie no gdzie most (zwrotnice );)

Poprzedni temat «» Następny temat