|
SWORZNIE ZWROTNIC BAW |
Autor |
Wiadomość |
Tetragamatron
Dawid
|
|
|
|
 |
szachmat

|
Wysłany: 21 Maj 2021, 20:32
|
|
|
Robiłem komplet takich właśnie za BAWa, ale w WJ.
Wszystko pasowało, ale też miałem wrażenie, że wchodziły jakby zbyt lekko. Jednak do dzisiaj żadnych problemów, trzymają się normalnie. |
|
|
|
 |
Tetragamatron
Dawid
|
Wysłany: 21 Maj 2021, 21:39
|
|
|
trochę mnie uspokoiłeś |
_________________ XJ limited 2.5 TD i kilka motocykli |
|
|
|
 |
szachmat

|
Wysłany: 21 Maj 2021, 22:52
|
|
|
Jak i tak popunktowałeś to nie masz się co martwić.
Raz w hondzie accord miałem tak, że na prawdę wchodziły ZBYT lekko i po opuszczenia zawieszenia od razu się wysuwały. Zrobiłem punktakiem 4 rzędy punktów na sworzniu i na gnieździe sworznia i to wystarczyło - lata do dzisiaj. |
|
|
|
 |
Tetragamatron
Dawid
|
Wysłany: 22 Maj 2021, 11:43
|
|
|
wiesz najbardziej mnie martwi ten górny sworzeń, nie doszły na styk do uchwytu zwrotnicy, możne źle to opisałem, siedzą w swoich gniazdach do końca jak powinny natomiast zwrotnica jest dokręcona do końca dolny sworzeń jak by wszedł trzpieniem za głęboko nakrętka minęła koronką punkt zabezpieczenia , a miedzy zwrotnicą a mostem u góry zrobiła sie przerwa jak by sworzeń dolny miał krótszy trzpień |
|
|
|
 |
dudson87
|
Wysłany: 25 Styczeń 2023, 09:35
|
|
|
tak właśnie czytam i szukam odnośnie spawania sworzni do zwrotnicy. Jak się okazuje mój przypadek nie jest odosobniony ...
co mnie trochę uspokaja bo już były opinie, że żeby wymienić sworznie to trzeba most wymieniać. Będę zgłębiał temat |
|
|
|
 |
Tetragamatron
Dawid
|
Wysłany: 26 Styczeń 2023, 04:31
|
|
|
dudson87 napisał/a: | tak właśnie czytam i szukam odnośnie spawania sworzni do zwrotnicy. Jak się okazuje mój przypadek nie jest odosobniony ...
co mnie trochę uspokaja bo już były opinie, że żeby wymienić sworznie to trzeba most wymieniać. Będę zgłębiał temat |
nie no gdzie most (zwrotnice );) |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,164 sekundy. Zapytań do SQL: 11
|