|
Rękawice offroad |
Autor |
Wiadomość |
szachmat

|
Wysłany: 16 Grudzień 2018, 20:42 Rękawice offroad
|
|
|
Hej,
Jako, że przyszła do nas zima i to już czuć potrzebuję pomocy bardziej doświadczonych z doborem jakichś dobrych rękawic do zadań pilota
I co prawda z przyzwyczajenia po warsztacie zawsze mam na sobie cienkie gumowe, nitrylowe i na to zakładam jakieś grubsze ale niestety nie zdaje to egzaminu z tego względu, że mam spory problem i bardzo szybko przemarzają mi dłonie tak, że ich nie czuję.
Ostatnio chwilę polatałem z wyciągarką, itp, nawet rękawic nie zmoczyłem mocno na dobrą sprawę i już miałem problem.
I teraz z tego co już poczytałem dobrze mieć neoprenowe, bo nie nasiąkają wodą = nie będą ziębiły dłoni.
Znalazłem coś takiego:
https://www.4ride.pl/odzi...tor-czarne.html
drugie, które przykuły moją uwagę to:
https://szekla4x4.pl/rekawice-mechanix-wear/13996-rekawice-mechanix-wear-m-pact-material-4x-blktan.html ale chyba te będą przemakać?
A kolejne to:
https://www.militaria.pl/...pu-01_p6538.xml
Te foxy, boję się, że bardzo szybko się porwą....
Cena teoretycznie nie gra roli, o ile ktoś poleci coś naprawdę zaufanego.
Może jakieś survivalowe? Kompletnie nie jestem w temacie i nie wiem czego szukać |
|
|
|
 |
przemo32

|
Wysłany: 17 Grudzień 2018, 07:47
|
|
|
Jeżeli marzną ręce to szukał bym neopronowych lecz z wytrzymałością trzeba uważać przy linach czy szeklach bo nie są podatne na uszkodzenia mechaniczne ja używam takich jak nazwa HOLIK są drogie i przemakaja ale są skórzane z wstawkami na kostkachbi kciuku i w miarę cienkie co pozwala na tym że wiem co w ręku trzymam . U mnie jest tak że nawet w neopronie zmarzne jak się nie będę ruszał. |
_________________ XJ Sport 2.5 VM 2001 2.5" seria
Sj413 1.3 1986 |
|
|
|
 |
Gregor887
|
Wysłany: 17 Grudzień 2018, 08:33
|
|
|
Nie mam doświadczenia w tym temacie, ale może neopren a na to cienkie kevlarowe? Mam takie do prac ekstremalnych, niczym się tego nie przetnie. |
_________________ XJ 2,1 TD '93
Dystanse amortyzatorów, kratki bezpieczeństwa, bagażniki, zabudowy... |
|
|
|
 |
szachmat

|
Wysłany: 17 Grudzień 2018, 09:13
|
|
|
No właśnie o te uszkodzenia się boję w neoprenie, więc chyba idealne byłyby neoprenowe wewnątrz, a na zewnątrz jakieś wzmocnienia, gruba skóra czy coś?
przemo32 napisał/a: | U mnie jest tak że nawet w neopronie zmarzne jak się nie będę ruszał. |
Tylko, to nie chodzi o to, że po prostu zimno w ręce...tylko jest taki moment, że z zimnych dłoni, przechodzi to w stan bólu. Nagle przemarzają tak, że nie mam w nich praktycznie czucia i strasznie bolą wszystkie stawy w palcach, ostatnio też tak było i nie stałem tylko właśnie biegałem z linką przeczepiając się od drzewa do drzewa, bo się wkopaliśmy grubo.
ps. chyba znalazłem coś odpowiedniego:
https://www.militaria.pl/...w-pp_p62265.xml
"Cechy rękawiczek:
- ocieplina C100 3M™ Thinsulate™ zapewnia komfort termiczny w trudnych warunkach pogodowych,
- antypoślizgowa wewnętrzna część dłoni wykonana ze skóry, gwarantuje mocny i pewny chwyt,
- Hipora® - wkładka zapewniająca całkowitą nieprzemakalność rękawic,
- AX™ Double Connect - dzięki fragmentom materiału, który wszyto na szczycie kciuka i palca wskazującego, możliwa jest obsługa urządzeń z ekranem dotykowym bez konieczności ściągania rękawic," |
|
|
|
 |
przemo32

|
Wysłany: 17 Grudzień 2018, 09:45
|
|
|
Rozumiem ja tak miałem jak quadem latałem to założyłem grzane manetki Te co znalazłeś są ciekawe jakbyś kupił podeślij opinię |
Sj413 1.3 1986 |
|
|
|
 |
szachmat

|
Wysłany: 17 Grudzień 2018, 12:33
|
|
|
Niestety nie jestem w stanie ich znaleźć w rozmiarze L :/ |
|
|
|
 |
Gregor887
|
|
|
|
 |
przemo32

|
Wysłany: 17 Grudzień 2018, 17:56
|
|
|
Ciekawa opcja |
Sj413 1.3 1986 |
|
|
|
 |
szachmat

|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10
|