|
panewki wałka rozrządu |
Autor |
Wiadomość |
jedjcent
|
Wysłany: 1 Wrzesień 2021, 14:40 panewki wałka rozrządu
|
|
|
Witam koledzy,
ma ktoś może jakiś patent na osadzenie nowych panewek, wstępnie pytałem u szlifierzy w mojej okolicy i nie bardzo im się chce to zrobić.
Dodatkowo po rozłożeniu silnika okazało się że u mnie panewki główne były ("chyba od nowości) .001 - praktycznie nie do dostania chyba aktualnie .. Wie ktoś czy jest miejsce gdzie ewentualnie można takie dostać czy pozostaje szlif wału na 0.010 zrobić ?
Pozdrawiam
jedcent |
_________________ jedcent
XJ 4.0 89 |
|
|
|
 |
Tetragamatron
Dawid
|
|
|
|
 |
jedjcent
|
Wysłany: 1 Wrzesień 2021, 21:03
|
|
|
Dzięki serdeczne za odpowiedź,
Narzędzie znam kupowanie za 200$ (choć i tak to dobra cena) żeby osadzić 4 panewki słabo mi się uśmiecha
Panewki wiem gdzie znaleźć bez problemu do wałka rozrządu.
Pisałem o panewkach głównych (wału korbowego) że mam 0.001 - chciałem uniknąć robienia szlifu wału bo jest w dobrej kondycji - poszukam jeszcze może w stanach komuś zalegają gdzieś ... |
XJ 4.0 89 |
|
|
|
 |
szachmat

|
Wysłany: 2 Wrzesień 2021, 16:41
|
|
|
Ja panewki osadzalem długa śruba i tulejkami. Narzędzie jak do recznego wyprasowywania tulei. Wałek kupiłem nowy, bo wycierają się na krzywkach.
Części zamawiałem na rockauto.com |
|
|
|
 |
jedjcent
|
Wysłany: 3 Wrzesień 2021, 13:44
|
|
|
szachmat napisał/a: | Ja panewki osadzalem długa śruba i tulejkami. Narzędzie jak do recznego wyprasowywania tulei. Wałek kupiłem nowy, bo wycierają się na krzywkach.
Części zamawiałem na rockauto.com |
Tez o czymś takim myśłałem, wałek pomierzę i się okaże czy wałek do wymiany. Patrzę na rock auto ale im pokończyły się rebuilding kity do Renixa tylko na e-bayu znalazłem). Jeszcze szlifierz musi mi potwierdzić jak cylindry wyszlifuje i trzeba będzie zamawiać |
XJ 4.0 89 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,051 sekundy. Zapytań do SQL: 8
|