|
Mosty Quadra drive z WJ-ta w xj |
Autor |
Wiadomość |
Gregor887
|
Wysłany: 17 Styczeń 2022, 08:08
|
|
|
jarhead86 napisał/a: | dystanse chyba 30mm i oryginalne 16" felgi z ET=36.
Taki zestaw prawie zgrywa się na szerokość z oryginalnymi poszerzeniami nadkoli |
jarhead86 napisał/a: | na początek (żeby zmniejszyć koszty całej przeróbki o zakup nowych felg) nad konwerterami rozstawu śrub z 5x127 na 5x114,3 i założyć obecnie używane koła |
Taki konwerter też ma swoją grubość, pewnie niewiele mniej od dystansów. Czyli do WJowego rozstawu kół dokładasz dystans. Czyli - nowe poszerzenia nadkoli niezbędne. Dystans redukcyjny pewnie kupisz w cenie felgi... |
_________________ XJ 2,1 TD '93
Dystanse amortyzatorów, kratki bezpieczeństwa, bagażniki, zabudowy... |
|
|
|
 |
jarhead86
|
Wysłany: 17 Styczeń 2022, 11:22
|
|
|
Mam tego świadomość
Dlatego głównie chodziło mi o upewnię się czy wrzucając mosty z WJ muszę wrzucić felgi z ET=0 żeby nie wystawały poza obrys oryginalnych poszerzeń skoro teraz mam dystanse 30mm i felgę ET=36 |
|
|
|
 |
Gregor887
|
Wysłany: 17 Styczeń 2022, 11:48
|
|
|
jarhead86 napisał/a: | czy wrzucając mosty z WJ muszę wrzucić felgi z ET=0 żeby nie wystawały poza obrys oryginalnych poszerzeń skoro teraz mam dystanse 30mm i felgę ET=36 |
Albo ktoś tu kogoś wkręca , albo się pogubiliśmy w rachunkach. Masz teraz mosty XJ, dystans i felgę ET36. Czyli inaczej upraszczając działanie - most XJ i felga ET6. Most WJ jest szerszy o 63 mm, zakładając do niego felgę ET36 różnica będzie niewielka. Zostawmy póki co Monty Pythona. Sprawdź, o co chodzi w pojęciu ET. |
_________________ XJ 2,1 TD '93
Dystanse amortyzatorów, kratki bezpieczeństwa, bagażniki, zabudowy... |
|
|
|
 |
Gregor887
|
|
|
|
 |
jarhead86
|
Wysłany: 17 Styczeń 2022, 12:10
|
|
|
Gregor887 napisał/a: | jarhead86 napisał/a: | czy wrzucając mosty z WJ muszę wrzucić felgi z ET=0 żeby nie wystawały poza obrys oryginalnych poszerzeń skoro teraz mam dystanse 30mm i felgę ET=36 |
Albo ktoś tu kogoś wkręca , albo się pogubiliśmy w rachunkach. Masz teraz mosty XJ, dystans i felgę ET36. Czyli inaczej upraszczając działanie - most XJ i felga ET6. Most WJ jest szerszy o 63 mm, zakładając do niego felgę ET36 różnica będzie niewielka. Zostawmy póki co Monty Pythona. Sprawdź, o co chodzi w pojęciu ET. |
Ot rozwiane zostały moje wątpliwości
Dokładnie tak to zrozumiałem i chciałem potwierdzenia..
Przy pozostaniu przy obecnych felgach muszę się liczyć z konwerterem rozstawu więc i z dystansem. Co za tym idzie - poszerzenie nadkoli (wejdzie bushwacker flat więc mogę obliczyć odpowiednią szerokość konwertera jak ogarnę różnicę szerokości tych poszerzeń w porównaniu do oryginału).
Dzięki za pomoc! |
|
|
|
 |
rzel

Dołączył: 22 Mar 2013 Pochwał: 43 Posty: 845 Skąd: rzeszowskie
|
Wysłany: 17 Styczeń 2022, 16:53
|
|
|
z tyłu jest dużo miejsca i wszystko powinno się zmieścić, ale z przodu u mnie na felgach z et40 opona lekko wystaje z obydwu stron i to na małym kole, a im większa opona tym więcej będzie wystawać
 |
_________________ XJ 4.0
http://jeepcherokee.pl.tl/ |
|
|
|
 |
jarhead86
|
Wysłany: 17 Styczeń 2022, 17:12
|
|
|
Kurde.. To komplikuje sprawę z moimi wyliczeniami, że felga z ET=0 powinna pasować do oryginalnych poszerzeń |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,114 sekundy. Zapytań do SQL: 10
|