|
Daszek/spojler do xj |
Autor |
Wiadomość |
Kacu
Żeby nie jeepło

|
Wysłany: 23 Sierpień 2021, 11:54
|
|
|
Tetragamatron, Podeślesz jakieś fotki jak zamocowane? |
_________________ El Classico - 2.5TD VM 1999 Classic
 |
|
|
|
 |
Tetragamatron
Dawid
|
Wysłany: 23 Sierpień 2021, 15:46
|
|
|
Kacu napisał/a: | Tetragamatron, Podeślesz jakieś fotki jak zamocowane? |
aktualnie pada wiec nie zrobię fotek. ale mocowanie jest na wkręty i silikon. 4 na srodku po dwa na bokach i po 1 na słupkach, wszystko podklejone wiec ani dziwnych wibracji ani przecieków nie będzie... ( mam nadzieje ) a ty juz zamówiłeś dla siebie ?
Najpierw ustawiłem go na środku względem tych wręg na dachu, dociążyłem żebyś nie przesuwał i skakałem z prawej na lewą stronę żeby upewnić sie ze jest w linii i równa szpara, na tym etapie musiałem skrócić środkowe mocowanie o 1cm bo nie równo sie kładł na słupkach. potem zaczął mi sie zapierać wnękami o dach tuż nad szybą. wyciąłem te wnęki o jakieś 2cm. po tym przestał sie zapierać i równo opadł na belki, jak juz sie upewniłem ze będzie git to ściskami na bokach i ciężarkiem na środku przymocowałem do wstępnie. zrobiłem markerem punkty odniesienia i wiertło w dłoń.. bo niczego innego ni nie brakowało jak kolejne dziury w dachu...nawierciłem punkty jak pisałem wyżej i przykręciłem leżał dobrze nie załamywał się, odkręciłem po szpachlowałem pomalowałem w czarny mat , potem w zaznaczonych punktach styku poszedł czarny silikon znów przymierzenie góry załapanie i kolejno boki. trzyma sie naprawdę dobrze, jest sztywny jak by wyszedł z nim z fabryki i zmienił diametralnie jego wygląd
nawet ten jeep z gifa ma "czapeczkę" xD
|
_________________ XJ limited 2.5 TD i kilka motocykli |
|
|
|
 |
Gregor887
|
Wysłany: 23 Sierpień 2021, 17:02
|
|
|
Tetragamatron napisał/a: | na tym etapie musiałem skrócić środkowe mocowanie o 1cm bo nie równo sie kładł na słupkach. potem zaczął mi sie zapierać wnękami o dach tuż nad szybą. wyciąłem te wnęki o jakieś 2cm. po tym przestał sie zapierać i równo opadł na belki, jak juz sie upewniłem ze będzie git to ściskami na bokach i ciężarkiem na środku przymocowałem do wstępnie. zrobiłem markerem punkty odniesienia i wiertło w dłoń.. bo niczego innego ni nie brakowało jak kolejne dziury w dachu...nawierciłem punkty jak pisałem wyżej i przykręciłem leżał dobrze nie załamywał się, odkręciłem po szpachlowałem pomalowałem |
Coś mi się zdawa, że sprzedali Ci Patrolowy daszek. W każdym razie sprzedaj go teraz producentowi za "rozsądną"cenę . Będzie miał porządny wzór na nowe kopyto. |
_________________ XJ 2,1 TD '93
Dystanse amortyzatorów, kratki bezpieczeństwa, bagażniki, zabudowy... |
|
|
|
 |
Tetragamatron
Dawid
|
Wysłany: 23 Sierpień 2021, 20:41
|
|
|
Gregor887 napisał/a: | Tetragamatron napisał/a: | na tym etapie musiałem skrócić środkowe mocowanie o 1cm bo nie równo sie kładł na słupkach. potem zaczął mi sie zapierać wnękami o dach tuż nad szybą. wyciąłem te wnęki o jakieś 2cm. po tym przestał sie zapierać i równo opadł na belki, jak juz sie upewniłem ze będzie git to ściskami na bokach i ciężarkiem na środku przymocowałem do wstępnie. zrobiłem markerem punkty odniesienia i wiertło w dłoń.. bo niczego innego ni nie brakowało jak kolejne dziury w dachu...nawierciłem punkty jak pisałem wyżej i przykręciłem leżał dobrze nie załamywał się, odkręciłem po szpachlowałem pomalowałem |
Coś mi się zdawa, że sprzedali Ci Patrolowy daszek. W każdym razie sprzedaj go teraz producentowi za "rozsądną"cenę . Będzie miał porządny wzór na nowe kopyto. |
sprawdziłem z ciekawości Ta sama firma go robi i jest na szczęście inny ;D |
|
|
|
 |
Gregor887
|
Wysłany: 24 Sierpień 2021, 08:54
|
|
|
No to się firma nie popisała. Słyszałem, że podobnie jest z poszerzeniami
A może to półfabrykat w stylu "zrób se sam"... |
|
|
|
 |
Gregor887
|
Wysłany: 24 Sierpień 2021, 08:56
|
|
|
Daj go do "niepolecanych" |
|
|
|
 |
Kacu
Żeby nie jeepło

|
Wysłany: 25 Sierpień 2021, 10:31
|
|
|
Tetragamatron, Mój na razie będzie miał robiony lift zawieszenia i Zabezpieczanie podwozia
Kosmetykę zostawiam na koniec
Ale czad, że się udało. Daj te zdjęcia jak będziesz miał chwilę. |
_________________ El Classico - 2.5TD VM 1999 Classic
 |
|
|
|
 |
michalsz21
|
Wysłany: 28 Kwiecień 2022, 07:50
|
|
|
Czy jest obecnie dostępny jakiś rozsądny, pasujący daszek na naszym rynku? |
|
|
|
 |
Tetragamatron
Dawid
|
Wysłany: 28 Kwiecień 2022, 15:00
|
|
|
michalsz21 napisał/a: | Czy jest obecnie dostępny jakiś rozsądny, pasujący daszek na naszym rynku? |
powiem ci ze jak go naciągnąłem to jako tako pasuje, jest ok. ale sprawdź wersję pełną ponoć lepiej dopasowana ale droższa |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |
|
phpBB by
przemo
Strona wygenerowana w 0,065 sekundy. Zapytań do SQL: 10
|